21

Šport v številkah

Kaj je šport v številkah?

Šport v številkah predstavljajo statistični podatki o športu v Republiki Sloveniji v obliki preglednic in diagramov, ki nastanejo kot rezultat analitike. Šport v številkah se predstavlja v obliki publikacije.


Publikacija: ŠPORT V ŠTEVILKAH

Namen publikacije Šport v številkah je poročanje o stanju športa in spremljanje ter razvoj športa v Republiki Sloveniji. Tako želimo širši javnosti prikazati statistične podatke na področju športa v Republiki Sloveniji.

Prvi tematski sklop (Zeleno področje) opisuje pregled financiranja športa v Republiki Sloveniji. Opisuje porabo javnih sredstev, uresničevanje Nacionalnega programa športa, primerjavo lokalnih skupnosti ter finančne kazalnike organizacij, ki so za šport zanimivi. Tako se želi širši javnosti prikazati podatke na področju sofinanciranja športa v Republiki Sloveniji.

Drugi tematski sklop (Modro področje) opisuje včlanjenost športnih društev v športne zveze, usposobljenost strokovnih delavcev v športu oz. kadrov, pregled kategoriziranih športnikov, osvojene medalje na olimpijskih, evropskih in svetovnih tekmovanjih, štipendije športnikov, zaposlenost športnikov in ostali podatki, ki so za tekmovalni šport zanimivi. Tako se želi širši javnosti prikazati podatke na področju organiziranosti NPŠZ, kadrov, usposabljanja v športu in vrhunskega športa.

Tretji tematski sklop (Rdeče področje) opisuje interesne programe športa otrok in mladine v športu (Šolska športna tekmovanja, Zdrav življenjski slog, Naučimo se plavati, Zlati sonček in Krpan, Hura prosti čas ter prvič v šolskem letu 2011/2012 pilotski projekt Mali sonček) in ostali podatke, ki so za področje športa zanimivi. Tako se želi širši javnosti prikazati podatke na področju interesne dejavnosti športa otrok in mladine.

Četrti tematski sklop (Oranžno področje) opisuje športno infrastrukturo v Republiki Sloveniji (pokrite nepokrite površine, koliko objektov je vpisanih v razvid, starost objektov...).


SPLETNI PREGLED PUBLIKACIJE: ŠPORT V ŠTEVILKAH 2023

Prenesi publikacijo Šport v številkah 2023: ŠPORT V ŠTEVILKAH 2023
Prenesi publikacijo Šport v številkah 2021: ŠPORT V ŠTEVILKAH 2021
Prenesi publikacijo Šport v številkah 2020: ŠPORT V ŠTEVILKAH 2020
Prenesi publikacijo Šport v številkah 2019: ŠPORT V ŠTEVILKAH 2019
Prenesi publikacijo Šport v številkah 2018: ŠPORT V ŠTEVILKAH 2018
Prenesi publikacijo Šport v številkah 2017: ŠPORT V ŠTEVILKAH 2017
Prenesi publikacijo Šport v številkah 2013: ŠPORT V ŠTEVILKAH 2013
Prenesi publikacijo Šport v številkah 3: ŠPORT v ŠTEVILKAH 02/2012
Prenesi publikacijo Šport v številkah 2: ŠPORT v ŠTEVILKAH 01/2012
Prenesi publikacijo Šport v številkah 1: ŠPORT v ŠTEVILKAH 01/2011

0 0 1
To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo izkušnjo uporabnika. Z nadaljno uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. (Izvedite več...)   Strinjam se
© 2006 - 2024 Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport - Direktorat za šport
Piškotki | Made by